VAn veldsla en  zwarte tomaat tot boerenkool 

We telen het hele jaar rond groenten. Het begint met raapsteeltjes en radijs en eindigt met boerenkool en spruiten. We telen over een heel jaar zeker 50 soorten groenten en kruiden. In hartje zomer komen er kilo’s tomaten en paprika’s uit de kas in de mooiste kleuren en smaken. Alle oogst is geteeld zonder gif en kunstmest. We verkopen onze oogst uit de groentetuin in de winkel, aan horeca en we koken er zelf mee.

Groentepakket

Je kan oogstgenoot worden van de Stadsboerin. In januari start het winterpakket tot half mei. Vanaf half mei tot eind oktober loopt het zomerabonnement. In de winter krijg je tweewekelijks een krat groenten, in de zomer iedere week. Daarnaast altijd recepten die passen bij de aangeboden groenten van kok Marie.  Je pakket is ook aan te vullen met onze eieren en aardappels.

Gemeenschapslandbouw

Als oogstgenoot betaal je aan het begin van het seizoen, omdat wij dan de meeste kosten hebben. Zaden, plantgoed, compost en mest. Zo help je ons de tuin op te starten in het voorjaar.  Door onze oogstgenoot te worden, ben jij verzekerd van wekelijkse verse groenten en help je ons te bouwen aan een gezonder voedselsysteem en een mooie groene plek voor de stad.

Wat krijg je?

Het pakket bestaat uit 5 verschillende groenten. De groenten in het abonnement komen voor het overgrote deel uit eigen tuin. In het voor- en naseizoen kopen we groenten in bij biologische tuinders uit de nabije streek met andere teelten. Je weet vantevoren wat je krijgt. We sturen een mail met de inhoud en twee recepten met groenten in de hoofdrol.

Welke groenten zitten er in mijn pakket?

Je eet met de seizoenen mee en vast ook groenten die je in de supermarkt niet tegen komt. Het seizoen begint met wintergroenten als knolselderij en wortels en daarna de oogst van veldsla, rabarber, paksoi en knoflook. Dan komen al snel de peultjes en de kropsla. In de zomermaanden komt de tijd van overvloed en puilt de tuin uit van de meerkleurige bietjes, allerlei bonen, spitskolen, zoete knolvenkel, rucola en barst het in onze kas van de tomaten in vele maten en kleuren. Maar ook onbekendere groenten als gele ronde courgette, sjalotjes, koolrabi en in de nazomer en herfst de suikermais, pastinaak, pompoenen, palmkool, boerenkool en spruitjes.

Wanneer is mijn pakket beschikbaar?

We oogsten op donderdagochtend. Je kan het bij ons in de tuin ophalen op vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Hoe lang loopt het oogstseizoen?

We starten begin januari en oogsten tot in de maand oktober.

Wat zijn de kosten?

We rekenen voor 1 persoon 10 euro per week. Je kan ook een half pakket nemen voor bijvoorbeeld een kleine eter of jong kind. Je betaalt aan het begin van je abonnementsperiode bij ons in de winkel.

Eieren in je pakket?

Een doos van tien grote biologische eieren kost 4,50 euro.

Aardappels in je pakket?

We telen ook onbespoten aardappelen. Voor 2,75 euro per kilo leveren we die ook bij je pakket.

Kan ik het stopzetten als ik op vakantie ga?

Je kan je pakket stopzetten.  Dit moeten we wel een week vantevoren weten via een mail naar info@stadsboerindoetinchem.nl waarbij de vakantiedata en de naam die op je pakket staat duidelijk zijn vermeld.  Je betaalt per oogstperiode, dus vakantieweken worden niet verrekend. Je pakket door iemand anders op laten halen, is natuurlijk een goed idee!

Ik wil een groente-abonnement

Leuk! Laat het mij even weten via een mail met je naam en adres gegevens. Wanneer de betaling binnen is, ben je officieel onze oogstgenoot :-). 

Meld je aan

Wij zijn aangesloten bij

Fietsroute langs de tuinders (34 km)

We hebben een mooie fietsroute gemaakt die, via knooppunten, langs een drietal tuinderijen gaat. Dus stap op de fiets, ontdek de bossen, landgoederen en uiterwaarden langs de Oude IJssel en breng een bezoek aan drie tuinderijen Stadsboerin Doetinchem, Klein Broekhuizen en Bloempluktuin Laag-Keppel!