DIEREN BIJ DE STADSBOERIN

Onze Ouessant schapen en scharrelkippen zijn onderdeel van Stadsboerin. De schapen maaien ons gras en de kippen leveren eieren. Dierenwelzijn staat daarbij bovenaan. Kom kijken en ervaar hoe het ook kan.

 

Ouessant schapen

Dit ras is inheems in Bretagne en het is een rustiek, meestal zwart schaap en meet minder dan 50 cm. Een klein schaap dus en heel geschikt voor eco-grasland. Ze kunnen erg goed tegen hitte en schrale gronden. 

 De schapen hebben een eigen weide maar maaien ook voor ons. We zullen ze geregeld een andere plek geven waar ze overdag kunnen grazen. Zo kunnen we het land onderhouden waarbij we ook de biodiversiteit in stand houden en niet achter die stinkende maaimachine hoeven te lopen!

We hebben maximaal 10 schapen waaronder onze ram Arie. We verwachten in april lammeren van drie ooien. 

 

Kerstpakket Stadsboerin Doetinchem

Kippen

Onze kippen lopen zoveel mogelijk los op het land. Ze scharrelen hun eigen kostje bij elkaar, krabben de grond los en eten onkruiden. Ondertussen bemesten ze ons land. De eieren gebruiken we in de keuken om lekkere gerechten mee te bakken voor onze bezoekers. We hebben meerdere hanen, die waarschuwen de kippen voor roofvogels die boven ons land jagen. ‘s Nachts slapen ze in onze kippencaravan.

Mick

Mick is de hond van de Stadsboerin. Hij is een Zwitserse Herder en begint zijn dag altijd met een inspectierondje op het terrein, begroet dan de kippen en varkens en loopt de rest van de dag in de buurt van Ellen. Iedere bezoeker begroet hij vriendelijk met een kleine snuffelsessie. Lief voor iedereen.