DIEREN BIJ DE STADSBOERIN

Onze buitenvarkens en scharrelkippen zijn onderdeel van Stadsboerin. Ze eten reststromen en leveren ons vlees en eieren. Dierenwelzijn staat daarbij bovenaan. Kom kijken en ervaar hoe het ook kan.

Buitenvarkens

Onze varkens hebben 1250 vierkante meter om te wroeten, een rustplek en schaduwruimte en bij warm weer een modderbad. Ze scharrelen zelf hun kostje bij elkaar op het land dat we steeds opnieuw inzaaien met kruiden en gewassen.

We voeren de dieren dagelijks groente en brood bij dat wordt geleverd door de Spar supermarkt in Doetinchem. Hierdoor verdwijnt er minder in de afvalcontainer, hebben onze dieren een gezonde maaltijd en wij aan het einde van het jaar duurzaam geproduceerd vlees van dieren die een goed leven hebben gehad.

De dieren staan onder controle van een veearts en worden dagelijks door ons zelf verzorgd. Onze vaste dierenverzorger is Wesley. Hij kent ze heel goed en let iedere dag op hun welzijn.  

Het vlees van onze varkens is te koop bij de Stadsboerin. Duurzaam geproduceerd vlees en volledig traceerbaar dus. Iedereen is van harte welkom om de dieren te komen bekijken. Deze varkens leven niet in dichte schuren maar in de open lucht met ruimte zodat ze hun natuurlijke gedrag laten zien. En dat is genieten voor varken en toeschouwer!     

De varkens blijven ongeveer een jaar bij ons. Elsje is een varken dat bij ons blijft en bij Stadsboerin oud mag worden. Je herkent haar meteen. Ze is een rossige dame die houdt van luieren, met haar billen in de modder zitten en kroelen over haar kop. 

Kerstpakket Stadsboerin Doetinchem

Kippen

Onze kippen lopen zoveel mogelijk los op het land. Ze scharrelen hun eigen kostje bij elkaar, krabben de grond los en eten onkruiden. Ondertussen bemesten ze ons land. De eieren gebruiken we in de keuken om lekkere gerechten mee te bakken voor onze bezoekers. We hebben meerdere hanen, die waarschuwen de kippen voor roofvogels die boven ons land jagen. ‘s Nachts slapen ze in onze kippencaravan.

Mick

Mick is de hond van de Stadsboerin. Hij is een Zwitserse Herder en begint zijn dag altijd met een inspectierondje op het terrein, begroet dan de kippen en varkens en loopt de rest van de dag in de buurt van Ellen. Iedere bezoeker begroet hij vriendelijk met een kleine snuffelsessie. Lief voor iedereen.