De missie van Stadsboerin

Een plek waar mensen in verbinding met natuur, de herkomst van eten en elkaar zijn. Dat is Stichting Stadsboerin Doetinchem.

Ellen Willems start in mei 2019 een voedseltuin voor de buurt waar mensen samen kunnen tuinieren en genieten van de natuur. Het doel is meer verbinding van de mens met natuur en een plek waar de samenhang tussen alles voelbaar is. 

Ze start op op het terrein van de voormalige gevangenis De Kruisberg met een handvol vrijwilligers die haar missie deelden. Waar ooit gevangenen werkten in de kwekerij, startte de groep met de eerste 1500 vierkante meter moestuin.

Het eerste jaar is de oude werkplaats veranderd in een fijne herberg met keuken, winkeltje en werkplaats. Van het grasland is een tuin gemaakt met 70 bijzondere fruitbomen, twee moestuinen en varkensweide en het tweede jaar kwam daar de vlindertuin bij. Inmiddels beslaat het land drie hectare. De keuken kookt dagelijks met de oogst en menigeen geniet van de maaltijden in ons herberg of in de tuin. We maken wekelijks groentekratten voor gezinnen thuis.

 We zijn de groene huiskamer van Doetinchem waar inmiddels 50 mensen vrijwilligerswerk doen en dagelijks mensen genieten van de natuur en de oogst. Vanuit een groene missie is een ontmoetingsplek ontstaan waar mensen met zeer verschillende achtergronden samen werken en de groei van mentale en fysieke veerkracht belangrijk is. 

Stichting Stadsboerin Doetinchem wordt bestuurd door Ellen Willems.

De Raad van Toezicht bestaat uit vijf mensen; Eesge Botma (voorzitter), Eric Derksen (penningmeester), Frans Hengeveld, Bouwien Oosting en Marianne Kock.