Vriendschap en verbinding

Stadsboerin is veel meer dan een moestuin. We zijn een plek waar mensen in verbinding met natuur, de herkomst van eten en elkaar komen.

Iedereen vindt iets anders op onze mooie groene plek. Minder eenzaamheid, nieuwe vriendschappen, een dag in de buitenlucht of een manier om Nederland beter te begrijpen. Natuur geeft mensen kracht. We werken inmiddels met meer dan 35 vrijwilligers. Een deel kookt, een deel werkt in de tuin en een deel doet klussen binnen en buiten. Maar we hebben ook een vrijwilliger die bijhoudt welke vogels, vleermuizen en andere dieren ons land weten te vinden. En een vrijwilliger die prachtige vogelhuisjes voor ons maakt. Of de heerlijkste gerechten inmaakt met de groenten uit kas en tuin.

Stem op Stadsboerin Doetinchem! DORPSHUIS VAN HET JAAR 2020

Stadsboerin is genomineerd voor Dorpshuis van het Jaar!  Het is een initiatief van de Provincie Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie en tijdens acht afleveringen laat Omroep Gelderland de 'strijd' om de titel zien. De ontmoetingsplek met de meeste stemmen krijgt de titel en 2.500 euro.

Stemmen kan binnenkort via https://www.dorpshuisvanhetjaar.nl/stem/

De eerste aflevering is op 11 oktober om 17.20 uur!