

Courgettechutney
met tomaat, zoet-zuur, licht pittig
Ingrediënten
- 1.800 gram courgette, in kleine stukjes
- 900 gram uien, gesnipperd
- 900 gram tomaten, in kleine stukjes
- ½ duimlengte verse gember
- 900 gram rietsuiker
- 1,3 liter inmaakazijn/appelciderazijn
- ½ eetlepel gemalen witte peper
- 2 eetlepels zeezout
- 1 eetlepel cayennepeper
- 1 eetlepel rode peper met pitjes, in dunne ringetjes
- 6 tenen knoflook, fijngesnipperd
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een grote pan en kook dit in 2-2½ uur tot een chutney. Laat de chutney goed inkoken, tot stevige sausdikte. Haal daarvoor op het laatst het deksel van de pan. Haal, eventueel, aan het eind van de kooktijd de staafmixer door de chutney om deze ietsjes te pureren. Blijf tijdens de gehele kooktijd tussendoor af en toe roeren.
Vul de kokendhete chutney af in steriele potten. Sluit meteen goed af.