MAAK JE EIGEN TAARTJE OF SAUS!

Chef-kok Mark van Orangerie De Pol heeft met de Stadsboerinproducten mooie recepturen gemaakt. Met hulp van onderstaande kookvideo’s en beschrijvingen kan jij dus uitpakken tijdens de kerstdagen!

Mosterd massala beurre blanc

Castric:
200 gr witte wijn
60 ml witte wijn azijn
20 gr witte wijnazijn
2 blaadjes laurier
25 gr sjalot
2 takjes tijm

Saus:
80 gr castric
100 gr kipbouillon
100 gr room
80 gr boter
20 gr mosterd mierixwortel
10 gr massala

Bereidingswijze:
Voor het maken van de castric zorg dat je alle ingredienten toevoegd aan een pan en kook dit in voor 1 /3 deel.
Voeg de castric kip bouillon en room toe in de pan, en kook dit 1/3 deel in.
Als dit is ingekookt voeg de je mosterd en massala toe en laat dit 10 min trekken.
Monteer dan de saus met boter en gooi dit mengsel door een zeef over in een andere pan.

Appel anijs spijs taartje

Benodigdheden:
200 gr witte basterdsuiker
400 gr boter
600 gr bloem
1 ei
10 gr bakpoeder
Citroenceste eventueel

Amandelspijs ( of de spijs van marie op basis van walnoot)
Appel anijs jam van marie
2 Granny smith appels

Harde wenen deeg taartje : 
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de suiker boter en ei tot een gladde massa in de mixer of met de hand.
Voeg dan de bloem en bakpoeder en citroen ceste toe tot een mooi egaal deeg.
Wikkel het deeg in met folie laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg mooi dun uit en voeg het tussen 2 vormen.
Bak deze af op 180 graden 15 minuten.
Vul het taartje met amandelspijs en de jam van appel.
Maak een mooi roosje van de dun gesneden appel zoals in de video.