Vacature: Kok (24-32 uur)
Koken bij de Stadsboerin, eigen moestuin als inspiratie
Ben jij een gepassioneerde kok die blij wordt van koken met producten uit onze eigen moestuin? En houd je van werken met mensen met verschillende achtergronden en culturen?
Wij zijn op zoek naar een kok die creatieve gerechten bereidt met als inspiratie ons eigen land en de mensen die bij ons meedoen.
Je werkt in een klein sociaal team en bouwt samen verder aan de toekomst van Stichting Stadsboerin Doetinchem: een plek waar verbinding tussen mensen, natuur en herkomst van voedsel boven aan staat. Stadsboerin is actief lid van het internationale netwerk Social Gastronomy Movement, van Toekomstboeren en Slow Food Achterhoek.
Wat ga je doen?
- Bereiden van gerechten met verse, biologische ingrediënten uit onze eigen moestuin voor onze daghoreca en catering.
- Het ontwikkelen van nieuwe, verrassende gerechten in samenwerking met de tuinders en wildplukkers.
- Het bewaken van de kwaliteit, smaak en presentatie van de gerechten.
- Zorgdragen voor een schone en georganiseerde werkplek.
- Bewaken van een zorgvuldige en verantwoorde inkoop.
- Contact zoeken met gasten en hen vertellen over de oorsprong van de ingrediënten in hun gerechten. Dat kan in de dagelijkse omgang zijn, maar ook door het geven van kookworkshops.
- Samenwerken met je collega’s in een zeer divers team en zorgen voor een respectvolle werkplek.
Wie ben jij?
- Je hebt een passie voor koken.
- Je bent een teamspeler. Bij ons sta je nooit alleen en werk je dagelijks met mensen met een andere achtergrond of cultuur.
- Je hebt interesse in duurzaamheid en werkt graag met verse, seizoensgebonden ingrediënten.
- Je hebt een creatieve geest en kunt goed inspelen op de producten die de moestuin ons biedt.
- Je kunt goed samenwerken in een team, maar ook zelfstandig werken.
- Je hebt oog voor detail en kwaliteit, zelfs onder druk.
- Je bent flexibel wat betreft werktijden. Die zijn grotendeels overdag, maar incidenteel ook in de weekenden of avonden.
- Je pakt een actieve rol bij de organisatie van evenementen.
Wat bieden wij?
- Een unieke werkomgeving waarin je kunt werken met ingrediënten die je zelf hebt zien groeien.
- De kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van Stadsboerin Doetinchem.
- Een inspirerende en gezellige werksfeer met een team dat natuur en inclusiviteit hoog in het vaandel heeft.
- Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en groei, zowel op culinair als sociaal vlak.
- Een marktconform salaris.
- Fijne werktijden, grotendeels tussen 9 en 17 uur.
Solliciteren?
Wil je met ons kennismaken? Stuur dan je motivatiebrief en CV naar Ellen (info@stadsboerindoetinchem.nl). We kijken uit naar jouw sollicitatie!