Workshops

varkens

bij de stadsboerin

 Workshops varkens

Zelf varkens houden  

Wanneer: zondag 2 februari van 9.30 tot 12 uur

Velen willen zelf varkens houden en wij juichen dat van harte toe! Tijdens deze workshop vertellen Inge Vleemingh en Ellen Willems alles wat je wilt weten over varkens houden en is er in ieder geval aandacht voor de verzorging, regelgeving, voer, marketing, slacht en logistiek. Neem ook vooral je eigen vragen mee: er is veel tijd voor interactie en eigen inbreng. De workshop is grotendeels binnen, maar we gaan ook naar buiten bij de varkens kijken. Als je de wei in wilt, trek dan vooral oude kleren en laarzen aan.

Kosten: 25 euro per persoon, inclusief koffie en thee en appeltaart

Varkenshoudsters: Inge Vleemingh en Ellen Willems (Stadsboerin) 

Worst maken

Wanneer: Vrijdag 7 februari 2020 van 19:00 – 22:00

Of je worst lust?! Wat voor worst? Jouw eigen gemaakte braadworst! We beginnen met een kop koffie/thee en appeltaart en een bezoek aan de varkens. Knuffelen mag, trek je oude kleren aan! Je krijgt uitleg over de groei, het voer en de leefruimte. Daarna maken we braadworst. Samen maken we het deeg en kan iedereen zijn eigen favoriete worst samen stellen. We hebben voorbereide recepten klaar liggen, je mag ook zelf een receptuur samenstellen met keuze uit onze ruime kruidenrek. Denk aan venkel, chipotle, peper, kruidnagel, lavendel, mosterd, dille, Italiaans, Marokkaans, Indiaas.

Kosten: 75 per persoon, inclusief koffie/thee/appeltaart en jouw zelfgemaakte worst.

Je eigen zeep maken  

Wanneer: zondag 8 maart van 13.00 tot 16.00 uur

Tijdens deze workshop maak je je eigen zeep. Goede ouderwetse natuurzeep bestaat uit varkensreuzel en loog. Deze twee ingrediënten vragen de juiste afstemming om zeep te maken. Daarna voeg je er kleur, geur en structuur aan toe. Denk aan munt, patchouli, rozenblaadjes, lavendelbloemen, suikerscrub, koffiebonen, cacao of sandelhout. Het kan allemaal, jij maakt je eigen zeep. De koffie en thee staan klaar. Je krijgt ook uitleg over de varkens.

Kosten: 50 per persoon, inclusief koffie en thee en eigengebakken Stadsboerinnentaart. En natuurlijk je eigen zepen.

Workshop Varken uitbenen

Wanneer:  Zondag 22 maart van 9.30 tot 14.00

Op deze dag wordt één van de eigen varkens van de Stadsboerin geslacht en compleet verwerkt: een echte slachtvisite!

Je leert alles over varkensvlees; van het varkensleven tot aan de bereiding van het vlees. We beginnen met een kop koffie/thee en appeltaart en natuurlijk een bezoek aan de varkens. Je krijgt uitleg over de groei, het voer en de leefruimte.

Daarna gaan we met meesterslager Bernard aan de slag om samen een varken uit te benen: je gaat zelf snijden. Je leert alles over de verschillende vleesdelen, de bereiding en we maken worst.

Kosten: 100 euro per persoon, inclusief koffie en thee en eenvoudige lunch. Je krijgt één kilo zelf uitgebeend en uitgezocht vlees mee naar huis.

Meer weten?

Neem contact op

4 + 3 =

Stichting Stadsboerin Doetinchem 

Telefoonnummer

06 53 83 78 84

Bezoekadres

Klootsemastraat 1
7009 CE Doetinchem

Postadres

Loolaan 45
7009 BB Doetinchem

KvK 73115886