Groente, 

kruiden en fruit

Het hele jaar kan je groenten eten van onze tuin. We beginnen met radijsjes en stoppen pas als de boerenkool op is. En ja, dan is het tijd om de paprika’s weer in de kas te zetten. Kortom, kom vers en onbespoten lekkers halen van het land.

Waarom

de moestuin?

We gaan het hele jaar groenten, kruiden en fruit verbouwen voor de bewoners van de stad. Om de Doetinchemmers dichtbij huis te laten ervaren hoe ons voedsel groeit en smaakt. 

Ook gaan we scharrelvarkens houden en het vlees verkopen. Deze varkens voeren we met de groene reststromen van supermarkt Spar in Doetinchem. 

Stadsboerin wil laten zien dat het mogelijk is in onze voedselbehoefte te voorzien zonder de bodem uit te putten. We telen met respect voor de natuur, dieren en de mens. We hopen dat bezoekers onze oogst waarderen en zo ook de waarde van de aarde weer ontdekken. 

Hoe werkt

het abonnement?

Verse groente

Als je wilt delen in onze oogst, kan je vanaf 2 mei bij de Stadsboerin terecht. We verkopen dan onze oogst en producten die we van dagoogst maken. Dat kan een lekkere soep zijn, maar ook een salade of jam.  

Abonnement 

Stadsboerin werkt aan een abonnementensysteem voor onze tuin. We maken dan iedere week voor jou en je gezin een gevarieerd pakket met door het jaar heen veel verschillende producten. We oogsten 4 soorten groenten  per week voor ongeveer 4 maaltijden. Per groente wegen we gemiddeld zo’n 200 gram per persoon af. Bij het pakket hoort informatie met recepten, tips over de groenten en wetenswaardigheden over de tuin.

De groenten in het abonnement komen uit eigen tuin en van tuinders in de nabije omgeving.  Het oogstseizoen loopt van mei tot en met oktober. In de winter oogsten we ook, maar die hoeveelheden zijn dan sterker afhankelijk van het weer. In de toekomst bezorgen we ook aan huis als je op fietsafstand van de Stadsboerin woont.

Interesse?

Stadsboerin start in alle opzichten op. We willen graag toe naar een abonnementensysteem. We hopen dit in zomer 2019 te kunnen realiseren. Vanaf 2 mei is dus al wel onze oogst bij de Stadsboerin te koop.

 

Meer weten?

Neem contact op

5 + 7 =

Stichting Stadsboerin Doetinchem 

Telefoonnummer

06 53 83 78 84

Bezoekadres

Klootsemastraat 1
7009 CE Doetinchem

KvK 73115886