Groente, 

eieren en fruit

Het hele jaar kan je groenten eten van onze tuin. We beginnen met radijsjes en stoppen pas als de boerenkool op is. En ja, dan is het tijd om de paprika’s weer in de kas te zetten. Kortom, kom vers en onbespoten lekkers halen van het land en uit de kas.

Wil je ook 

 OOGSten bij de Stadsboerin?

Oogst in de winkel

Als je wilt delen in onze oogst, kan je bij de Stadsboerin terecht. We verkopen onze oogst uit de groentetuin in de winkel. Dat zijn groenten, kruiden, eieren, vlees en producten die we van dagoogst maken. Dat kan een lekkere soep zijn, maar ook een salade of jam of een taart voor thuis.

Abonnement 

Stadsboerin Doetinchem werkt naast losse verkoop met oogstgenoten. Als je dat wordt, neem je deel aan de moestuin voor een vast bedrag van 180 euro per jaar. Voor dat geld eet je een heel oogstjaar lang heerlijke, gezonde groenten. Het seizoen loopt van mei tot november, met een ruime uitloop van wintergroenten. Altijd vers en ecologisch verbouwd. Oogstgenoten plukken hun groenten zelf, bij sommige gewassen doen de tuinders het zelf en ligt het klaar. Omdat we dit jaar de tuin zijn gestart, begint ons oogstseizoen iets later. 

CSA

De moestuin van de Stadsboerin is een kleinschalig voorbeeld van Community Supported Agriculture (CSA), ook wel ‘gemeenschapslandbouw’ genoemd. CSA is een vorm van samenwerking tussen consumenten en lokale producenten. Het CSA model zorgt ervoor dat boeren en consumenten samen verantwoordelijkheid dragen voor ons voedsel. Wij zorgen voor de tuin en de dieren en we berekenen hoeveel monden we kunnen voeden van de oogst. Als consument kun je vervolgens oogstaandeelhouder worden. Je betaalt een vast bedrag per jaar en daarmee verbind jij je aan de Stadsboerin. Daarmee koop je jouw recht op een deel van oogst. 

Boer en consument delen de opbrengst en de risico’s. In een mooie zomer deel je in de overvloed, maar in een mindere periode kan het aandeel even wat minder zijn. Op deze manier ben je betrokken bij de seizoenen en leer je over de productie van voedsel. 

Hoe werkt het?

Je betaalt aan het begin van het seizoen een bijdrage aan de tuin, en in ruil hiervoor ontvang je gedurende het seizoen, iedere week een deel van de oogst. We zijn erg blij met je bijdrage aan het begin van het jaar, omdat wij dan ook de meeste kosten hebben. Een oogst voor een week betekent 5 soorten groenten voor 3 of 4 maaltijden. Per groente wegen we gemiddeld zo’n 200 gram per persoon af. Oogsten kan tijdens de openingstijden van de tuin. Oogsten uit de kas zullen we voor je doen. 

Je kan kiezen uit verschillende oogstaandelen:

1 persoon 180 euro  per oogstjaar
2 personen 300 euro per oogstjaar
4 personen (gezin met jonge kinderen) 400 euro per oogstjaar

Een oogst voor een week betekent 5 soorten groenten voor 3 tot 4 maaltijden. Per groente wegen we gemiddeld zo’n 200 gram per persoon af. Oogsten kan tijdens de openingstijden van de tuin. 

  Interesse?

  Stuur een mail naar info@stadsboerindoetinchem.nl en we kunnen je meer vertellen. 

   

  Meer weten?

  Neem contact op

  13 + 9 =

  Stichting Stadsboerin Doetinchem 

  Telefoonnummer

  06 53 83 78 84

  Bezoekadres

  Klootsemastraat 1
  7009 CE Doetinchem

  KvK 73115886