VARKENS bij de Stadsboerin

 Dierenwelzijn  

Onze varkens hebben 1250 vierkante meter om te wroeten, een rustplek en schaduwruimte en bij warm weer een modderbad. Ze scharrelen zelf hun kostje bij elkaar op het land dat we steeds opnieuw inzaaien met kruiden en gewassen.

We voeren de dieren dagelijks groente en brood bij dat wordt geleverd door de Spar supermarkt in Doetinchem. Hierdoor verdwijnt er minder in de afvalcontainer, hebben onze dieren een gezonde maaltijd en wij aan het einde van het jaar duurzaam geproduceerd vlees van dieren die een goed leven hebben gehad. 

De dieren staan onder controle van een veearts en worden dagelijks door ons zelf verzorgd. We volgen dezelfde methode als de in Herwen, waar Jeroen Stuyt 140 buitenvarkens houdt. Onze biggen, van het ras Duroc gekruisd met Pietran, komen van zijn bedrijf. 

Het vlees van onze varkens is te koop bij de Stadsboerin. Duurzaam geproduceerd vlees en volledig traceerbaar dus.Iedereen is van harte welkom om de dieren te komen bekijken. Deze varkens leven niet in dichte schuren maar in de open lucht met ruimte zodat ze hun natuurlijke gedrag laten zien. En dat is genieten voor varken en toeschouwer!

Even opletten!

De weide betreden is verboden. Varkens kunnen bijten. Vanwege de Afrikaanse varkenspest gelden strenge regels ten aanzien van het houden van varkens. Dat betekent dat bezoekers de dieren niet mogen voeren.

Meer weten?

Neem contact op

11 + 10 =

Stichting Stadsboerin Doetinchem 

Telefoonnummer

06 53 83 78 84

Bezoekadres

Klootsemastraat 1
7009 CE Doetinchem

Postadres:

Loolaan 45

7009 BB Doetinchem 

 KvK 73115886